Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gombakrémleves

A gombakrémlevesnek mindig szezonja van. Ha csak kevés a főzésre fordítható időnk, ha valami nagyon finomat szeretnénk, ha valami egyszerűt szeretnénk, ha valami lélek-melengetőt szeretnénk, akkor mi mást készíthetnénk, mint gombalevest!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 500 g csiperke gomba
  • 60 g 12 %-os tejföl
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 kis gerezd fokhagyma
  • 15 ml olaj
  • 240 g rozskenyér
  • só, bors, petrezselyem

Gombakrémleveshv

 

A recept elkészítése:

 

A vöröshagymát megpucoljuk, feldaraboljuk, az olajon megpároljuk. Közben a gombát szintén megpucoljuk és feldaraboljuk, ha a hagyma megpuhult, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk. Vizet nem kell hozzáadnunk egyelőre, mivel a gomba, ahogy puhul, kiengedi víztartalmát. ha megpuhult, hozzáadjuk a felaprított petrezselymet, felengedjük annyi vízzel, hogy ellepje, majd hozzákeverjük a tejfölt is. Az egészet összeturmixoljuk, még egyszer felforraljuk, szükség szerint ízesítjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

278 kCal/

40,7 g

12 g

7,3 g

Teljes mennyiség

1112 kCal/

162,8 g

48 g

29,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz