Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

gazdag sertésraguleves

Egy igazi testet-lelket melengető leves a hűvös, szürke őszi napokra.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 120 g sertéslapocka
  • 1/2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 ml olaj
  • 80 g laska
  • 40 g barna csiperke
  • 40 g fehér csiperke
  • 1 db kisebb paradicsom
  • 1 db közepes paprika
  • 1 db közepes sárgarépa
  • só, bors, fűszerpaprika

gazdag sertésraguleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, az olajon megpároljuk. Félrehúzzuk az edényt és megszórjuk fűszerpaprikával. A paradicsomot és a paprikát is megmossuk, négybe vágjuk és az edénybe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel és párolni kezdjük. Közben megmossuk a húst és a sárgarépát és feldaraboljuk, majd a gombákat is megpucoljuk, felaprítjuk és vízbe tesszük, hogy ne színeződjenek el. Ekkor a húst és a répát is tegyük az edénybe, kicsit pirítsuk le, majd öntsük fel a 4 adagnyi levesnek megfelelő mennyiségű vízzel. Kb. 20 perc főzés után tegyük hozzá a gombákat is, majd az egészet főzzük puhára.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

112 kCal/

7 g

9 g

5 g

Teljes mennyiség

448 kCal/

28 g

36 g

20 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz