Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

gazdag sertésraguleves

Egy igazi testet-lelket melengető leves a hűvös, szürke őszi napokra.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 120 g sertéslapocka
  • 1/2 közepes fej vöröshagyma
  • 10 ml olaj
  • 80 g laska
  • 40 g barna csiperke
  • 40 g fehér csiperke
  • 1 db kisebb paradicsom
  • 1 db közepes paprika
  • 1 db közepes sárgarépa
  • só, bors, fűszerpaprika

gazdag sertésraguleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, az olajon megpároljuk. Félrehúzzuk az edényt és megszórjuk fűszerpaprikával. A paradicsomot és a paprikát is megmossuk, négybe vágjuk és az edénybe dobjuk, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel és párolni kezdjük. Közben megmossuk a húst és a sárgarépát és feldaraboljuk, majd a gombákat is megpucoljuk, felaprítjuk és vízbe tesszük, hogy ne színeződjenek el. Ekkor a húst és a répát is tegyük az edénybe, kicsit pirítsuk le, majd öntsük fel a 4 adagnyi levesnek megfelelő mennyiségű vízzel. Kb. 20 perc főzés után tegyük hozzá a gombákat is, majd az egészet főzzük puhára.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

112 kCal/

7 g

9 g

5 g

Teljes mennyiség

448 kCal/

28 g

36 g

20 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM