Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Frankfurti leves 1

A frankfurti leves egy könnyen elkészíthető, kezdőknek is ajánlott, egészséges, finom és laktató összetett leves, melynek több változata is létezik.
Bár a frankfurti levesnek semmi köze nincs a Frankfurt városához, mégis a legtöbb ember a neve hallatán arra asszociál. Pontos eredete nem tisztázott, de vélhetően pesti születésű és innen indult töretlen népszerűsége. Hasonló virslis, káposztás levesek Magyarország minden táján készültek, amely attól igazán magyar, hogy csak ez a fajta virslis leves készül kelkáposztával. Valamikor a szegények eledelének tartották, mivel a két világháború között akinek nem telt marhára, az virsliből főzött levest. Később, az ötvenes években státusszimbólummá vált, mert akkor már a virsli luxusnak számított. Miután a 70-es évekre ráuntak az emberek, a frankfurti leves a nyolcvanas évekre tipikus menza étel lett, azaz társadalmilag csökkent az értéke, de mára újra gyakran kerül terítékre.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 180 g virsli
  • 280 g kelkáposzta
  • 240 g burgonya
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 150 g natúr joghurt
  • 20 ml olaj
  • só, bors, őrölt kömény, pirospaprika

A recept elkészítése:

A krumplit megpucoljuk és felkockázzuk, a virslit felkarikázzuk. A káposztát csíkokra vágjuk és egy lábasban a krumplival együtt az olajon megfuttatjuk. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk köménnyel, egyben beletesszük a megpucolt vöröshagymát és a zúzott fokhagymát, majd felengedjük vízzel. Ha a zöldségek megpuhultak hozzáadjuk a virsli karikákat is, majd pár perc múlva a fűszerpaprikával kikevert joghurttal behabarjuk. Ehhez előbb pár evőkanálnyi lével elkeverjük a joghurtot, hogy kiegyenlítsük a hőmérsékletét, majd a leveshez adjuk és összeforraljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

240 kCal/

19 g

12 g

12 g

Teljes mennyiség

960 kCal/

76 g

48 g

48 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz