Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

hagymaleves

Évszázadok óta vitatott kérdés, hogy a hagymaleves angolszász vagy francia eredetű étel, de az biztos, hogy nagyon sokfelé és nagyon sokféleképpen készítik. Mustárral, fehérborssal, gyömbérrel, tárkonnyal, zsályával, snidlinggel, vörösborral, almaborral, brandyvel és pálinkával is ízesítik. Félkemény vagy kemény sajtokból is remek leves készíthető: nagyon illik hozzá a cheddar, gruyere, emmentáli, salers, povolone és a parmezán, de a füstölt sajtok is jól harmonizálnak vele. Van, ahol szentségtörésnek tartják tejszínnel vagy tejföllel gazdagítani. A sajtos pirítóst kockára vágva beszórhatjuk a levesbe, de tehetjük a tányér aljára és arra merjük rá a forró levet. Ha egy kis változatosságra vágyunk, tálaljuk cipóban! További előnye, hogy szinte bármely évszakban elkészíthető, olcsó, tápláló, egészséges és nagyon finom.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 125 g vöröshagyma
  • ¼ gerezd fokhagyma
  • 3 ml olívaolaj
  • 3 g vaj
  • 25 ml tejszín
  • kakukkfű
  • só, fehér bors
  • 40 g graham kenyér
  • 25 g reszelt trappista sajt

hagymaleveshv

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát felkarikázzuk. Vaj és olaj keverékén jó sokáig pároljuk, míg aranybarna nem lesz. Közben folyamatosan öntsük fel kevés vízzel, nehogy odaégjen. Fűszerezzük sóval, borssal, kakukkfűvel, zúzott fokhagymával. Ha kellően megpárolódott a hagyma, öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a tejszínt és forraljuk fel a levest. Forrón, sajtos pirítóssal a legfinomabb.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

352 kCal/

37,93 g

14,3 g

15,7 g

Teljes mennyiség

1408 kCal/

151,72 g

57,2 g

62,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz