Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Ehhez hasonló alacsony szénhidráttartalmú leves szinte bármilyen zöldségből elkészíthető. Lássuk most karfiolból!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 2 db nagyobb fokhagyma gerezd
  • 15g vaj
  • 1 fej karfiol
  • 500ml húsleveslé
  • 400ml főzőtejszín
  • 1/3 kávéskanál szerecsendió
  • őrölt feketebors
  • apróra vágott friss metélőhagyma

A recept elkészítése:

A karfiolt szedjük rózsáira, és a húsleveslében tegyük fel főni. Fedjük le és nagy lángon hagyjuk így, amíg kissé forrni kezd. Ezután  alacsony lángon főzzük tovább 12-15 percig, amíg a karfiol megpuhul.

Amíg a karfiol fő, vágjuk ketté a fokhagymagerezdeket, és helyezzük őket egymás mellé egy alufóliadarabra. Mindegyik fokhagymadarabra tegyünk egy kis vajat, és az egészet csomagoljuk be a fóliába, majd 20-30 percig süssük a sütőben, amíg a fokhagyma puha nem lesz. Ezután vegyük ki a fóliából és várjuk meg, amíg kihűl.

Ezután a fokhagymát tegyük bele a karfiolos húslébe a főzőtejszínnel együtt és keverjük addig turmixszal vagy botmixerrel, amíg krémes állagú nem lesz. Tegyük bele a fűszereket, keverjük össze és forrósítsuk fel újra a levest. Tálaláskor apróra vágott friss metélőhagymát szórjunk a tetejére.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

10,7 g

Teljes mennyiség

42,8 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz