Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

Ehhez hasonló alacsony szénhidráttartalmú leves szinte bármilyen zöldségből elkészíthető. Lássuk most karfiolból!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 2 db nagyobb fokhagyma gerezd
  • 15g vaj
  • 1 fej karfiol
  • 500ml húsleveslé
  • 400ml főzőtejszín
  • 1/3 kávéskanál szerecsendió
  • őrölt feketebors
  • apróra vágott friss metélőhagyma

A recept elkészítése:

A karfiolt szedjük rózsáira, és a húsleveslében tegyük fel főni. Fedjük le és nagy lángon hagyjuk így, amíg kissé forrni kezd. Ezután  alacsony lángon főzzük tovább 12-15 percig, amíg a karfiol megpuhul.

Amíg a karfiol fő, vágjuk ketté a fokhagymagerezdeket, és helyezzük őket egymás mellé egy alufóliadarabra. Mindegyik fokhagymadarabra tegyünk egy kis vajat, és az egészet csomagoljuk be a fóliába, majd 20-30 percig süssük a sütőben, amíg a fokhagyma puha nem lesz. Ezután vegyük ki a fóliából és várjuk meg, amíg kihűl.

Ezután a fokhagymát tegyük bele a karfiolos húslébe a főzőtejszínnel együtt és keverjük addig turmixszal vagy botmixerrel, amíg krémes állagú nem lesz. Tegyük bele a fűszereket, keverjük össze és forrósítsuk fel újra a levest. Tálaláskor apróra vágott friss metélőhagymát szórjunk a tetejére.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

10,7 g

Teljes mennyiség

42,8 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz