Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

fokhagmyakrémleves

Hideg őszi, téli napokra ajánljuk ezt a testet, lelket melengető levest, ami remek immunerősítő is. Elkészítése egyszerű és gyors, cipóban tálalva pedig még különlegesebbé tehetjük.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25+60 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

  • 1 fej fokhagyma
  • 2 g zéró-6-lisztkeverék
  • 2 ml olívaolaj
  • 2 dl víz
  • kakukkfű
  • só, fehér bors
  • 35 g graham kenyér

fokhagmakrémleveshv

A recept elkészítése:

A félbevágott fokhagyma fejeket tepsibe tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk és 140 fokos sütőben legalább 1 órán át sütjük, amíg a hagyma édes és krémes nem lesz. Ezután kanalazzuk a hagymát egy edénybe a megmaradt olajjal együtt és szórjuk rá a lisztet. Ezt a rántásszerű alapot öntsük fel a vízzel, fűszerezzük és főzzük kb. ¼ órát. Turmixoljuk össze, hogy krémes állagú legyen és eltűnjenek a fokhagymadarabok, majd még egyszer forraljuk át a levest. Pirított kenyérkockákkal tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

210,9 kCal/

32,8 g

7,6 g

5,2 g

Teljes mennyiség

843,6 kCal/

131,2 g

30,4 g

20,8 g

A teljes mennyiség tápanyagtartalma 4 adagra vonatkozik.

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM