Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

erdei gombaleves

Az igazi klasszikus, ami mindig képes felmelegíteni a lelket a hűvös, szürke napokon. Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor azt mondanánk, hogy "KIHAGYHATATLAN"!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 60 g laska gomba
  • 20 g shitake gomba
  • 150 g csiperke gomba (fehér, barna vegyesen)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 12 ml olaj
  • 70 g 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál zéró-6-lisztkeverék
  • só, bors, petrezselyemzöld

erdei gombaleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és az olajon megpároljuk. Közben a többféle gombát megpucoljuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, párszor megkeverjük, amíg levet ereszt, külön nem kell vizet adnunk hozzá, amíg a gomba párolódik. Amikor majdnem készre puhult, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a tejölben elkevert lisztet. Jól elkeverjük, majd az egészet pár percig forraljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

92 kCal/

8 g

4 g

5 g

Teljes mennyiség

368 kCal/

32 g

16 g

20 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM