Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

erdei gombaleves

Az igazi klasszikus, ami mindig képes felmelegíteni a lelket a hűvös, szürke napokon. Ha egy szóval kellene jellemezni, akkor azt mondanánk, hogy "KIHAGYHATATLAN"!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 35 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 60 g laska gomba
  • 20 g shitake gomba
  • 150 g csiperke gomba (fehér, barna vegyesen)
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 12 ml olaj
  • 70 g 12%-os tejföl
  • 1 evőkanál zéró-6-lisztkeverék
  • só, bors, petrezselyemzöld

erdei gombaleves alap

 

A recept elkészítése:

 

A hagymát megpucoljuk, feldaraboljuk és az olajon megpároljuk. Közben a többféle gombát megpucoljuk, feldaraboljuk. Hozzáadjuk a hagymához, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk frissen vágott petrezselyemmel, párszor megkeverjük, amíg levet ereszt, külön nem kell vizet adnunk hozzá, amíg a gomba párolódik. Amikor majdnem készre puhult, felöntjük vízzel és hozzáadjuk a tejölben elkevert lisztet. Jól elkeverjük, majd az egészet pár percig forraljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

92 kCal/

8 g

4 g

5 g

Teljes mennyiség

368 kCal/

32 g

16 g

20 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz