Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (5 Értékelés)

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 500g friss vagy fagyasztott megtisztított eper
  • fél kávéskanál fahéj
  • 2 szem szegfűszeg
  • félé citrom leve és reszelt héja
  • 1 csapott evőkanál (20g) fruktóz
  • 1,5dl tejszín
  • 1,5dl konyak

A recept elkészítése:

Az eper felét porcelán tálba tesszük, meghintjük a fruktóz feléve, röntjük a citrom levét, meglocsoljuk a konyakkal, majd állni hagyjuk. A többi epret 1 liter vízzel a többi fruktózzal, fahéjjal, szegfűszeggel, reszelt citromhéjjal 10 percig forraljuk. A tűzről levesszük, átpaszírozzuk az epret, és a leszűrt lében lehűtjük. A tejszínt kemény habbá verjük és könnyed mozdulattal hozzákeverjük a leveshez. A konyakos-citromos eperszemeket levescsészékbe vagy mélytányérokba rakjuk és rámerjük a tejszínhabbal dúsított levest. Tálalásig hűtőszekrényben tartjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

15,7 g

Teljes mennyiség

62,8 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM