Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (4 Értékelés)

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 250g tarkabab
  • 800g füstölt sertéscsülök
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 8-10 szem egész fekete bors
  • 150g fehérrépa
  • 150g sárgarépa
  • 2 babérlevél
  • 100g+30g liszt
  • 1 tojás
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 2dl tejföl
  • ecet vagy citromé (ízlés szerint)
  • fél hegyes zöldpaprika (ízlés szerint)

A recept elkészítése:

A babot előző este átválogatjuk, a csülköt megmossuk és külön-külön tálban mindkettőt beáztatjuk hideg vízbe. Másnap leszűrjük, leöblítjük a csülköt és a babot is. A meghámozott fokhagymát a borssal együtt teatojásba zárjuk. A répaféléket megtisztítjuk és karikára vágjuk. A csülköt feltesszük főni annyi hideg vízbe, hogy ellepje, és fedő alatt mérsékelt tűzön félpuhára főzzük. Hozzáadjuk a babot, a babérlevelet és a teatojást, majd ha a bab is félig megpuhult, beletesszük a répaféléket és az egészet puhára főzzük.

Közben elkészítjük a csipetkét:100g lisztet elkeverünk egy csipet sóval, hozzáadjuk a tojást és bíz nélkül kemény tésztát gyúrunk, majd kis cipót formázunk belőle. Babszemnyi nagyságú darabkákra csipkedjük, lisztezett deszkán megsodorjuk őket és szikkadni hagyjuk.

A rántáshoz a hagymát meghámozzuk és apróra vágjuk. Az olajon megpirítjuk a maradék 30g (kb. 2 evőkanál) lisztet, hozzáadjuk a hagymát, és kb. 2 percig együtt pirítjuk. Ezután lehúzzuk a tűzről, megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük 3dl hideg vízzel és simára keverjük.

A megfőtt csülköt kivesszük a levesből, kicsontozzuk, feldaraboljuk, majd visszatesszük a levesbe. Hozzászűrjük a rántást, belekeverjük a tejfölt, majd fedő nélkül mérsékelt tűzön felforraljuk. Beleszórjuk a csipetkét, és 10-12 percig fedő nélkül enyhén forralva puhára főzzük. A teatojást és a babérlevelet eltávolítjuk, ízlés szerint ecettel vagy citromlével savanyítjuk, sózzuk.

A levest mély tálba szedjük, tetejét zöldpaprika karikával díszítjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

36,25 g

Teljes mennyiség

145,6 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM