Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Csontleves

Egy melegen gőzölgő ízletes csontleves felmelegíti a lelket a hűvös napokon. Ez az alaprecept nem hiányozhat egyetlen konyhából sem!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 -120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • húsos karaj csont, vagy csirkemell csont
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 10 dkg karalábé
  • 2-3 szem fekete bors
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg zeller, vagy paszternák
  • 4 dkg cérnametélt (durum)
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A csontot jól megmossuk, hideg vízben elkezdjük főzni. Mikor forrni kezd, habját leszedjük, majd gyöngyözve forraljuk tovább kb. egy órán keresztül (karajcsont esetén, mert a csirkéhez kb. 15-20 perc is elég). Közben ízesítjük sóval, borssal, vöröshagymával. Mikor a csonton a hús már félig megpuhult, hozzáadjuk az ízlés szerint darabolt zöldségeket, majd továbbfőzzük még egy órán keresztül. Enyhén sós vízben kifőzzük 1-2 perc alatt a cérnametéltet, és külön tálba tálaljuk az elkészült leves mellé.
Ha kevesebb sót használunk a leves készítésénél, ízesíthetjük tyúkhúsleves kockával is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

112 kCal/

5,1 g

3,1 g

13 g

Teljes mennyiség

448 kCal/

20.4 g

12.4 g

52 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz