Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

csirkeraguleves

Klasszikus alaprecept, amit mindenkinek illik ismernie. Ez egy tipikus Jolly Joker, hiszen ha nincs semmilyen ötletünk, akkor ez mindig előhúzható és valószínűleg még a kevésbé levesesek is szeretik.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60-70 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 4 db kisebb felsőcomb
  • 20 dkg vegyes zöldség
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dkg leves tészta (durum)
  • 1 csomag petrezselyem zöld
  • őrölt bors
  • konyhasó

A recept elkészítése:

Az olajon átfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megmosott csirkecombokat (tetszés szerint lehet kockára vágott pulykacomb is). Összepirítjuk, majd felengedjük 1-2 dl vízzel. Ízesítjük sóval, borssal. Addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Ekkor felengedjük kb. 1 liter vízzel, hozzáadjuk a feldarabolt zöldséget, és továbbfőzzük, míg a zöldség is megpuhul. Beletesszük a levestésztát, és készre főzzük. Tálaláskor meghintjük apróra vágott petrezselyem zölddel.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

219 kCal/

11,9 g

22,9 g

7,9 g

Teljes mennyiség

876 kCal/

47,6 g

91,6 g

31,6 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz