Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

burgonyagombóc leves

Tartalmas, ízletes leves a hűvös napokra.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 200 g burgonya
  • 4 evőkanál burgonyapüré por
  • 1 db L-es méretű tojás
  • 200 g sárgarépa
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 80 g fehérrépa
  • 40 g karalábé
  • 50 g zeller
  • 10 ml olaj
  • só, bors, petrezselyemzöld

burgonyagombóc leves alap

 

A recept elkészítése:

 

Elsőként zöldségleves alapot készítünk. A zöldségeket megmossuk, megpucoljuk és feldaraboljuk, a hagyma kivételével, amit egészben is beletehetünk a levesbe. Egy edénybe öntjük az olajat, hozzáadjuk a feldarabolt zöldségeket és kicsit megpirítjuk. Felöntjük vízzel, beletesszük a hagymát, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk az aprított petrezselymet. Lefedjük, hogy felforrjon, közben a krumplit is megpucoljuk, feldaraboljuk és egy másik edényben megfőzzük. Egy tálban elkeverjük a tojást, az összetört főtt burgonyát és a burgonyapüré port és állni hagyjuk. Ha megfőttek a zöldségek, a krumplis masszából teáskanállal diónyi gombócokat formázunk és a levesbe dobjuk. Megvárjuk, míg az összes gombóc feljön a leves tetejére, pár percig még főzzük, majd el is zárhatjuk a levest.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

255 kCal/

30 g

7 g

12 g

Teljes mennyiség

1020 kCal/

120 g

28 g

48 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz