Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Brokkoli leves

Nagy népszerűségnek örvend a brokkoli a konyhákban, és nem véletlenül. Nagyon ízletes és változatos ételek készíthetők belőle, és évszaktól függetlenül, hiszen akár frissen, akár fagyasztott állapotban is remekül felhasználható.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15-20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg brokkoli
  • ½ evőkanál olaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl (12 %)
  • őrölt bors
  • tengeri só

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított brokkolit feltesszük főni, kb. 1 liter enyhén sós vízbe. A felmelegített olajon a lisztet halvány sárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, és üvegesre megpároljuk. A megfőtt brokkolihoz keverjük a hagymás rántást. Ha kész, behabarjuk a tejföllel, majd ízlés szerint borsozzuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

98 kCal/

6,5 g

4,5 g

4,7 g

Teljes mennyiség

392 kCal/

26 g

18 g

18,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz