Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Brokkoli leves

Nagy népszerűségnek örvend a brokkoli a konyhákban, és nem véletlenül. Nagyon ízletes és változatos ételek készíthetők belőle, és évszaktól függetlenül, hiszen akár frissen, akár fagyasztott állapotban is remekül felhasználható.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15-20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg brokkoli
  • ½ evőkanál olaj
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 dl tejföl (12 %)
  • őrölt bors
  • tengeri só

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított brokkolit feltesszük főni, kb. 1 liter enyhén sós vízbe. A felmelegített olajon a lisztet halvány sárgára pirítjuk, majd hozzáadjuk a megtisztított, apróra vágott hagymát, és üvegesre megpároljuk. A megfőtt brokkolihoz keverjük a hagymás rántást. Ha kész, behabarjuk a tejföllel, majd ízlés szerint borsozzuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

98 kCal/

6,5 g

4,5 g

4,7 g

Teljes mennyiség

392 kCal/

26 g

18 g

18,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM