Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

A karalábé egész évben frissen is beszerezhető zöldség, amely ásványi anyagokban meglepően gazdag. Készíthetünk belőle levest, egytálételt, körete vagy akár salátát is. Feltétlenül hasznosítsuk a levelét! Nyersen összevágva tegyük salátába, vagy készítsünk vele vajas-túrós krémet. Együttfőzhetjük a gumóval bármilyen ételben. Felmagzott karalábénk sárgás virágbimbóit salátába tehetjük.

A recept hozzávalói (2 adag):

  • 4 db közepes méretű karalábé
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 tojás sárgája
  • 100ml zsírszegény tejföl
  • zöldpetrezselyem
  • ízlés szerint só, bors

A recept elkészítése:

A csíkokra vágott karalábét az olajon megpároljuk és megszórjuk a felaprított petrezselyemmel. Lapos tűzálló tálba borítjuk és ráöntjük a tojás sárgájával és az ízlés szerint hozzáadott sóval, borssal elkevert tejfölt. Forró sütőben sütjük néhány percig.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

16 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM