Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (7 Értékelés)

A tojás és a túró egyaránt gyakori szereplője a magyar konyhának, azonban együtt sütve meglepő lehet. Érdemes kipróbálni, nagyon finom bármilyen alkalomra!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 20 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 8 tojás
  • 150g túró
  • 15g só
  • 20g mustár
  • őrölt bors
  • 1 dl tejföl
  • 25g margarin
  • 25g sajt

A recept elkészítése:

6 tojást keményre főzünk. hosszában kettévágjuk őket, kiemeljük a tojássárgáját é a túróval együtt szitán áttörjük. Sóval, borssal és mustárral ízesítjük és visszatöltjük a félbevágott fehérjékbe. A maradék két tojás sárgáját elkeverjük a sóval és a tejföllel, majd óvatosan hozzáadjuk a kemény habbá vert fehérjét. Egy jénai tálat kikenünk margarinnal, a tojásokat szorosan egymás mellé rakjuk, leöntjük a mártással, megszórjuk a reszelt sajttal és forró sütőben hirtelen megpirítjuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

210 kCal/882 kJ

2 g

13,1 g

16,4 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM