Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

A recept egyes alapanyagait tekintve talán furcsa is lehetne,de ez a recept jól példázza, hogy a cukorbeteg diétába sok minden belefér - természetesen mértékkel. Ez a recept garantáltan bekerül a kedvencek közé!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 perc perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 80 dkg Family Frost karfiol
  • 4 dkg margarin
  • 1 evőkanál liszt
  • 2, 5 dl sör
  • 5 dkg félzsíros sajt 1 csomag petrezselyem zöld
  • mustár
  • őrölt gyömbér
  • őrölt szerecsendió

A recept elkészítése:

A karfiolt enyhén sós forró vízbe tesszük, újraforrás után néhány percig főzzük, majd leszűrjük. Margarinnal megkent hőálló tálba tesszük. Két dkg margarint felolvasztunk és a liszttel összepirítjuk, majd tűzről levéve felöntjük a sörrel. Ízesítjük a fűszerekkel, majd simára keverve, tűzre visszatéve besűrítjük. A sörös mártást ráöntjük a karfiolra, majd előmelegített sütőben 10-15 percig sütjük. Sütőből kivéve megszórjuk apróra vágott petrezselyem zölddel, és meghintjük a reszelt sajttal. Melegen tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

205 kCal/

12,7 g

8,6 g

11,1 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

(http://webshop.frost.hu/info/receptek_cukorbetegeknek.html)

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz