Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Hasáb burgonya

Ki ne ismerné, ki ne szeretné, de vajon mindenki el tudja készíteni? Most megmutatjuk, hogyan csinálják a profik!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg burgonya (tisztított)
  • olaj bő zsiradékban sütéshez
  • konyhasó, vagy ízesített fűszersó
  • néhány szál petrezselyem zöld, 4 db koktél paradicsom díszítéshez

 

A recept elkészítése:

 

A megtisztított burgonyát tetszés szerint vágjuk vékonyabb, vagy kicsit szélesebb hasábokra. A vizet szűrjük le róla, és bő zsiradékban süssük addig, míg rózsaszínűre sül. Rögtön tálaljuk, tálaláskor díszítsük a petrezselyem zölddel és félbe vágott koktél paradicsommal. Készíthető tepsis burgonyaként (kockázott burgonya, félig megfőzve, olajjal meglocsolva tepsiben kisütve) is, akkor kevesebb lesz az energia és zsírtartalma. Kovászolt vagy csemege uborka fogyasztható hozzá.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

360 kCal/

40 g

5 g

20 g

Teljes mennyiség

1440 kCal/

160 g

20 g

80 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM