Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gombás vadruzses rizs

A rizs nagyon kedvelt köretféle, ám magas szénhidráttartalma miatt a mennyiségével nagyon körültekintően kell bánni a cukorbeteg diétában. A vadrizsnek magasabb a vitamin, ásványi anyag és rost tartalma, mint a fehér rizsnek, ezért érdemes legalább részben kiváltani vele a sima rizs köretet. Azzal azonban a vadrizs esetében számolnunk kell, hogy a főzési ideje jóval hosszabb, körülbelül kétszer annyi, mint a fehér rizsé.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 25 dkg előgőzölt vadrizses rizs
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

Az előgőzölt rizst enyhén sós vízben 20-22 percig főzzük. Közben a megtisztított, megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, megsózva, finomra vágott petrezselyem zöldjével, borssal ízesítve tovább pirítjuk. Amikor elkészült óvatosan a leszűrt rizshez keverjük. Tálalhatjuk a tetejét frissen vágott petrezselyem zöldjével is meghintve. Natúr, rostonsült, párolt vagy grill húsokkal fogyasztható.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

268 kCal/

50,3 g

8,3 g

4,2 g

Teljes mennyiség

1072 kCal/

201,2 g

33,2 g

16,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz