Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Gombás vadruzses rizs

A rizs nagyon kedvelt köretféle, ám magas szénhidráttartalma miatt a mennyiségével nagyon körültekintően kell bánni a cukorbeteg diétában. A vadrizsnek magasabb a vitamin, ásványi anyag és rost tartalma, mint a fehér rizsnek, ezért érdemes legalább részben kiváltani vele a sima rizs köretet. Azzal azonban a vadrizs esetében számolnunk kell, hogy a főzési ideje jóval hosszabb, körülbelül kétszer annyi, mint a fehér rizsé.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 25 dkg előgőzölt vadrizses rizs
  • 20 dkg csiperkegomba
  • 1 evőkanál olaj
  • 10 dkg vöröshagyma
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

Az előgőzölt rizst enyhén sós vízben 20-22 percig főzzük. Közben a megtisztított, megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk. Az olajon a finomra vágott vöröshagymát átfuttatjuk, és hozzáadjuk a gombát, megsózva, finomra vágott petrezselyem zöldjével, borssal ízesítve tovább pirítjuk. Amikor elkészült óvatosan a leszűrt rizshez keverjük. Tálalhatjuk a tetejét frissen vágott petrezselyem zöldjével is meghintve. Natúr, rostonsült, párolt vagy grill húsokkal fogyasztható.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

268 kCal/

50,3 g

8,3 g

4,2 g

Teljes mennyiség

1072 kCal/

201,2 g

33,2 g

16,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM