Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (8 Értékelés)

A brokkoli az egyik legegészségesebb zöldség, és számtalan módon lehet elkészíteni. Fokhagymával kombinálva nem csak egy nagyon egészséges, de rendkívül finom ételt készíthetünk, amely akár köretként, akár önmagában is fogyasztható.

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 500g friss brokkoli rózsa
  • 10g (kb. 5db közepes) fokhagyma gerezd felszeletelve
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 csipet só (ízlés szerint)
  • 1 csipet őrölt fekete bors (ízlés szerint)
  • 400ml víz

A recept elkészítése:

Forraljuk fel a vízet, majd tegyük bele a brokkoli rózsákat és lassú tűzön főzzük 3-5 percig. Eközben egy kisebb serpenyőben a vékony szeletekre vágott fokhagymát hirtelen süssük puhára az olíva olajon. Papírtörlőn szárogassuk meg a megfőtt brokkoli rózsákat és adjuk a fokhagymához és fűszerezzük ízlés szerint. Süssük együtt az olajon további egy percig, és tálaljuk forrón.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

59 kCal/

2,6 g

1,1 g

4,1 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Viola 2014-04-10 14:28
A Kérdésem a következö, Miböl tevödik össze a 302 gr. Szénhidrát? Elöre is köszönöm
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

cukorbetegwebaruhaz