Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Brokkolisburgonyasaláta

Kellemes ízkavalkádot hozhatunk létre, ha többféle zöldséget összekeverünk tejföllel és kefírrel és ízlés szerint fűszerezzük. Remek köret szinte bármilyen hús mellé!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg brokkoli
  • 40 dkg saláta burgonya
  • 2 dl kefir
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • 5 dkg reszelt vöröshagyma
  • Konyhasó
  • Őrölt bors
  • Pár csepp citromlé
  • Folyékony édesítőszer

 

A recept elkészítése:

 

A brokkolit rózsáira szedjük, enyhén sós vízben ressre főzzük, majd leszűrjük, és lehűtjük. A burgonyát kisebb kockára vágva megfőzzük, és szintén lehűtjük. Összekeverjük a kefirt a tejföllel, és ízesítjük a fűszerekkel, majd óvatosan beleforgatjuk a zöldségeket. Hűtőben hagyjuk összeérni.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

225 kCal/

27 g

10 g

7,5 g

Teljes mennyiség

900 kCal/

108 g

40 g

30 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM