Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (30 Értékelés)

Speciálisan cukorbetegek számára kifejlesztett DIABET-MIX kenyérliszt-keverékkel készült, csökkentett szénhidrát tartalmú kenyerek receptjei búzából, árpából, rozsból vagy zabból. A kenyérsütő gépben bármelyik "DIABET-MIX" készlisztből lehet kenyeret sütni.

A recept hozzávalói (1 adag):

Készlisztek: kenyérsütéshez egy kg-os kiszerelésben:

  • "DIABET-MIX" Fehérkenyérliszt.
  • "DIABET-MIX" Árpakenyérliszt.
  • "DIABET-MIX" Zabkenyérliszt.
  • "DIABET-MIX" Búza-rozs kenyérliszt

 

A recept elkészítése:

Oldjunk fel 8g élesztőt kevés langyos vízben, egészítsük ki fél literre és öntsük be a sütőgép sütőformájába. Tegyünk hozzá egy evőkanál étolajat, indítsuk el a programot és a keverőlapát beindulása után öntsünk bele fél kg. "DIABET-MIX" készlisztet. A gép tetejét csukjuk le. A dagasztási program befejezése után nyissuk fel a tetőt és igazítsuk középre a tésztát.

A kelesztés befejezésekor vízbe mártott villával szurkáljuk meg a kenyér tetejét 3-4-szer, majd vízzel kenjük le a kenyér tetejét (ecsettel, kenőtollal), ezen túl nem célszerű felnyitni a tetőt a további munkafolyamatok alatt. A sütés, melegen tartást követően, hőálló kesztyűvel vegyük ki a gép sütőformáját és borítsuk ki a kenyeret, és fém- vagy farácson hagyjuk kihűlni.

Beállítási adatok:

Dagasztás 30 perc, kelesztés 1 óra 30 perc, sütés 1 óra, melegen tartás 1 óra. A fenti időpontok betartása estén egyenletesen sült, megfelelő héjú kenyeret kapunk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

? g

Teljes mennyiség

? g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

0 # Anna 2014-12-27 17:51
Sajnos a kenyérnél semmi nincs feltüntetve?
Lehetne pótolni?
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
+1 # Béres Erika 2014-08-11 19:55
Kenyér
Válasz | Válasz idézettel | Idézet
+11 # Pataki Anna 2014-06-06 16:49
Egyetlen receptnél sincs a CH kiszámolva.Mine k írják,hogy önök mindent kiszámolnak helyettünk????h iszen nincs semmi:????
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei