Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Zöldséges tészta

Friss zöldségekből érdemes elkészíteni ezt a könnyű fogást, amelyet még jobban feldobhatunk, ha valamilyen különleges formájú tésztát választunk hozzá. Fogyasztható melegen és hidegen is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 20 dkg tészta (durum)
  • 25 dkg cukkíni
  • 25 dkg padlizsán
  • 1 db zöldpaprika
  • 20 dkg apró paradicsom
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 3-4 levél bazsalikom
  • oregánó
  • 3 evőkanál olíva olaj

A recept elkészítése:

Egy evőkanál olajjal sós vizet forralunk a tésztának. Közben a vöröshagymát vékony szeletekre vágjuk, és két evőkanál olajon a zúzott fokhagymával átpirítjuk. Hozzáadjuk a tetszés szerint cikkekre, vagy csíkokra vágott cukkínit, padlizsánt és zöldpaprikát, és enyhén megsózva, fűszerekkel megszórva átsütjük. Utána kissé megpároljuk úgy, hogy a zöldségek ressek maradjanak. A paradicsomokat cikkre vágjuk, és a zöldségekhez adjuk, majd az egészet fedő nélkül összesütjük Amikor a tészta megfő, leszűrjük (nem öblítjük le hideg vízzel!) és az elkészült zöldséghez keverjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

296 kCal/

46,4 g

7,3 g

8,8 g

Teljes mennyiség

1184 kCal/

185,6 g

29,2 g

35,2 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei