Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

zoldseges pulyka

A tél bevált zöldsége a finom, laktató és nem utolsó sorban olcsó káposzta. A pulykamellel, borral és a karakteres fűszerekkel kombinálva igazán ízletes gytálételt varázsolhatunk akár egy hétköznapi vacsorára is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 100 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 80 dkg pulykamell
  • 80 dkg kelkáposzta
  • 2 db közepes sárgarépa (kb. 150g)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl fehérbor
  • 3 szem szegfűszeg
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 50 dkg burgonya
  • olaj
  • 3 dkg vaj
  • 1 evőkanál borókabogyó
  • 1 evőkanál kakukkfű
  • 2 babérlevél
  • őrölt bors

 

A recept elkészítése:

A kelkáposzta torzsáját kivágjuk és cikkekre vágjuk, a megtisztított sárgarépát felkarikázzuk, a hagymát meghámozzuk és beleszúrjuk a szegfűszegeket. A pulykahúst sózzuk, borsozzuk és mindkét oldalát megpirítjuk az olajban, majd kivesszük és félretesszük..
A maradék zsiradékba keverjük a vajat, a sárgarépát, a hagymát, a felkockázott szalonnát és a fűszereket, és 5 percig állandóan kevergetve pároljuk. Meglocsoljuk a borral, beletesszük a káposztacikkeket, elkeverjük, lefedjük, 10 percig közepes lángon pároljuk, majd a felét kivesszük és félretesszük.
A pulykahúst a maradék zöldségekre helyezzük, köré rakjuk a burgonyát, és befedjük a félretett zöldségekkel. Alufóliával letakarva 45 percig pároljuk a sütőben, majd 5 percig pihentetjük.
A húst szeletekre vágjuk, majd egy tálalótálon a zöldségekkel elrendezzük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

3047 kCal/

150,06 g

246,23 g

153,64 g

Teljes mennyiség

761.45 kCal/

38 g

62 g

38,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz