Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

pisztráng

“Ha az ember sportosan él, egyen sportos halat, ha nem akkor pláne. De leginkább pisztrángot. Számtalan érv szól a pisztráng mellett! Merthogy nem csupán sporthorgászati, hanem zenei (Franc Schubert), irodalmi (Christian Friendrich, Daniel Schubert, Richard Brautigan) jelentőséggel is bír a lazacfélék családjának ez a rokonszenves tagja. Távol álljon azonban tőlem, hogy általános esztétikai közhelyeket írjak a pisztrángról. Mert minden művészi vonatkozás között mégis a konyhaművészeti a legjelentősebb. A pisztrángot elkészíteni nem nehéz, ha valaki ismeri a pisztráng természetét. Mégsem egyszerű feladat. Vannak olyan halak, amelyekből szinte mindent lehet és érdemes készíteni. Még az sem baj, ha közben a hal maga egy kicsit háttérbe szorul a különféle ízesítők, mártások és köretek mögött. A pisztráng azonban egészen más. Akkor a legélvezetesebb, amikor át tudja adni a tisztaságát, frissességét, természetes zamatát. Az tehát az igazi mestere a pisztrángnak, aki az ízesítés finom árnyalataival tud játszani, aki tudja, hogy a tányérra omló zsenge pisztráng maga az attrakció, amelynek a fűszerek csupán a hatását vannak hivatva erősíteni. Én csupán egy remek friss salátára vágyom mellé. Azt már nehezebb megfejteni, miért is támadnak az embernek ettől könnyedén szárnyaló gondolatai.” Réz András Egy biztos: a pisztráng az a halfajta, amelyet mindenki szeret,főleg, ha jól van elkészítve!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 15+30 perc

A recept hozzávalói (1 adag):

 

  • 10 ml olívaolaj
  • 50 g karalábé
  • 50 g sárgarépa
  • ½ paradicsom
  • ½ paprika
  • 250g pisztráng
  • rozmaring, kakukkfű, só, bors

pisztránghv

 

A recept elkészítése:

 

A sárgarépát megpucoljuk és a paprikával, karalábéval együtt felcsíkozzuk. A paradicsomot is feldaraboljuk és a többi zöldséggel együtt egy tepsibe halmozzuk. Olívaolajjal meglocsoljuk, kakukkfűvel, sóval, borssal fűszerezzük. A halat is megsózzuk, borsozzuk, olívaolajjal bekenjük és a hasába egy rozmaringágat teszünk. 180 fokos sütőben 30 perc alatt megsütjük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

444 kCal/

15,4 g

57 g

16,9 g

Teljes mennyiség

1776 kCal/

61,6 g

228 g

67,6 g

A teljes tápanyagmennyiség 4 adagra vonatkozik.

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei