Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

zöldborsós stroganoff

A "Sztroganoff módra" egy tejszínes-gombás-savanyú uborkás szósszal készült ételféleséget takar és klasszikusan bélszínből készül, de ha nem akarunk egy fél vagyont a hentesnél hagyni, akkor a szárnyas vagy sertéshús is kiváló a helyettesítésére és még az idővel is sokat spóroltunk. Az omlósra sütött hús, a puha gomba és a roppanós uborka a tejszínes-mustáros szósszal egy igazán pikáns ízélményt nyújt és kicsit feldobja a hétköznapok egyhangúbb étkezéseit is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

 

A recept elkészítése:

 

A tésztát a szokásos módon kifőzzük, közben vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk és az olajon megpároljuk. A csirkemellet megmossuk, felkockázzuk, sózzuk, borsozzuk és a hagymához adjuk. Kevés vizet öntünk rá és a húst is megpároljuk, ekkor jöhet hozzá a fagyasztott borsó és a felkarikázott csemege uborka. Újból felöntjük egy kevés vízzel. Ha a borsó is megpuhult, akkor behabarjuk a lisztkeverékkel és mustárral kikevert tejföllel, az egészet összeforraljuk és a kifőtt tésztával tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

541 kCal/

44 g

56 g

12 g

Teljes mennyiség

2164 kCal/

176 g

224 g

48 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz