Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Zöldborsós májas karajszelet

Mentés

Amellett, hogy finom, a máj sok egyéb pozitívummal is rendelkezik: A-vitamin bőven van a liba- és csirkemájban, B6 főleg a csirkében, C-vitamin a borjú- és csirkemájban, E-vitamin szintén a borjúban és a csirkében, de ezek rengeteg folsavat, vasat és cinket is tartalmaznak, emellett jó kalcium- és káliumforrások is. És persze nagyon finom is!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg karaj, 8 szeletbe vágva
  • 2 db (15 dkg) csirkemáj
  • 25 dkg zöldborsó
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 evőkanál olaj
  • konyhasó
  • őrölt bors
  • majoránna

 

A recept elkészítése:

 

A kivert karaj szeleteket ízesítjük sóval, borssal. Kicsit félre tesszük, hogy az ízek átjárják a húst. A vöröshagymát vékony karikára vágjuk, egy evőkanál olajon megfonnyasztjuk, majd ízesítsük borssal, majorannával, és kisütjük benne a csirkemájakat. Míg sül a máj, egy evőkanál olajon megpároljuk a zöldborsót (ebből, ha a kiszabott mennyiségnél nagyobb adagot használunk, önálló köretként is megfelelhet). Ízlés szerint használhatunk ehhez is majorannát is fűszerként a konyhasó mellett. Ha elkészült a máj és a zöldborsó, teflon bevonatú edényben felhevítünk egy evőkanál olajat, és rózsaszínűre sütjük benne a hússzeleteket. A csirkemájat feldaraboljuk, és a hagymás szaftjával együtt a zöldborsóhoz keverjük, majd a kisült karaj szeletek mellé tálaljuk. Fogyasztható tepsis burgonyával, rizzsel is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

334 kCal/

10,9 g

32,9 g

17,1 g

Teljes mennyiség

1336 kCal/

43,6 g

131,6 g

68,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz