Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Vajon párolt halfilé mozarella salátával

A sokat emlegetett mediterrán étrend újabb gyöngyszeme ez a recept, hiszen számos előnyös tulajdonsága van: könnyen emészthető, remek fehérjeforrás a halnak, rostban gazdag a zöldségeknek köszönhetően, a lelket is táplálja a sokszínűsége és nagyon finom!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 50 dkg halfilé
  • 3 dkg vaj
  • tengeri só, vagy halfűszer
  • 40 dkg fagyasztott zöldbab
  • 20 dkg fagyasztott bébirépa
  • ½ fej jégsaláta
  • 1 db citrom
  • 2 kanál extraszűz olíva olaj
  • őrölt bors
  • 15 dkg mozzarella, mini
  • 1 csomag zöldpetrezselyem
  • 2-3 db bazsalikom levél
  • 1 db paradicsom

 

A recept elkészítése:

 

A halfilét kissé sózzuk meg, vagy szórjuk meg halfűszerrel, és hagyjuk addig a hűtőben, amíg a salátát elkészítjük. A sárgarépát keverjük össze a zöldbabbal. Enyhén sós forrásban levő vízben addig főzzük, hogy a zöldségek még ressek maradjanak. A zöldséget szűrjük le, majd hagyjuk lehűlni. Közben jégsalátát vágjuk laskára, és ha lehűlt a zöldség, keverjük hozzá. Készítsük el a saláta dresszinget. Keverjünk össze 2 evőkanál citromlevet az olajjal, ízesítsük sóval, borssal és az apróra vágott zöldfűszerekkel, majd locsoljuk vele meg a zöldségeket. Hűtőben érleljük össze. Tálalás előtt óvatosan keverjük újra, majd szórjuk meg a mini mozzarellákkal.
Amíg a saláta a hűtőben érlelődik, készítsük el a halat. A vajat hevítsük fel bevonatos serpenyőben, süssük ki benne a halszeleteket óvatosan forgatva addig, míg a halhús kis színt kap. Tálaláskor díszítsük citromszelettel.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

371 kCal/

13,4 g

34,5 g

19,1 g

Teljes mennyiség

1484 kCal/

53,6 g

138 g

76.4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei