Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Vagdalt fokhagymás zöldbabbal és sült csicsókával

Az örökzöld vagdalt gyorsan elkészíthető és egy pikáns fűszerrel vagy akár egy különlegesebb körettel izgalmas fogássá alakítható.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg darált lapocka
  • 1 db zsemle
  • 1 dl tej 1,5 %-os
  • 5 dkg reszelt vöröshagyma
  • 1 tojás
  • őrölt bors
  • konyhasó
  • 80 dkg zöldbab
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 40 dkg csicsóka
  • 2 evőkanál repce olaj
  • sütő olaj (csicsóka kisütéséhez)

 

A recept elkészítése:

 

A zsemlét felaprítva beáztatjuk a tejbe. Megtisztítjuk a csicsókát, és vékony karikákra vágjuk. A vöröshagymát egészen apróra összevágjuk, a megtisztított fokhagyma gerezdeket felszeleteljük. A darált húst egy tálba tesszük, ízesítjük sóval, borssal, összedolgozzuk a tejben áztatott zsemlével, vöröshagymával, és a tojással. Alufóliával bélelt hőálló tálba tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Amíg sül a vagdalt, elkészítjük a köretet. A csicsókát bő zsiradékban rózsaszínűre sütjük. Egy bevonatos edényben felhevítünk két evőkanál olajat, hozzáadjuk a zöldbabot. Ízesítjük sóval és a szeletelt fokhagymával, és magas lángon – vigyázva, hogy ne törjön össze a zöldbab – átsütjük. Mivel a fagyasztott zöldbab előfőzött, elég csak addig sütni, amíg átforrósodik.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

650 kCal/

41,7 g

28 g

39,2 g

Teljes mennyiség

2600 kCal/

166,8 g

112 g

156,8 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei