Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Vadasmarhaspagettivel

 

Nehézségi fok: közepes

Időszükséglet: 30 - 40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

Hozzávalók (4 személyre):
50 dkg sovány marhahús
20 dkg sárgarépa
15 dkg petrezselyem gyökér
5 dkg zeller
5 dkg karalábé
5 dkg vöröshagyma
fél dl száraz vörösbor
2 evőkanál olaj
babérlevél
mustár
citromlé
őrölt bors
konyhasó
2 evőkanál liszt
1 dl tejföl 12 %-os
25 dkg spagetti (durum), vagy 8 db főzőtasakos zsemlegombóc

 

A recept elkészítése:

 

A húsról eltávolítunk minden zsiradékot és hártyát, és felszeleteljük. A zöldséget felkarikázzuk, felkockázzuk, a vöröshagymát apró kockákra vágjuk. A hússzeleteket ízesítjük sóval, őrölt borssal, és felhevített olajon a húsok mindkét oldalát átsütjük. A húsokat kis időre kivesszük a lábasból, a pecsenyelében a zöldségeket megpároljuk, kicsit megpirítjuk. Hozzáadjuk a vöröshagymát is, és összepirítjuk a zöldségekkel. Az elősütött hússzeleteket visszatesszük a zöldségekhez, ráöntjük a vörösbort, ízesítjük babérlevéllel, mustárral, citromlével, és fedő alatt, lassú tűzön pároljuk addig, míg a hús megpuhul. Szükség esetén kevés vizet is adunk hozzá. Ha a hús megpuhult, a zöldségeket összeturmixoljuk a pároló lével, majd visszaöntjük a húsra. A mártást bevonatos edénybe megpirított liszttel berántjuk, majd tejföllel behabarjuk. Szükség esetén utánízesítjük citromlével, esetleg folyékony édesítőszerrel. Spagettival tálaljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

478 kCal/

50,9 g

34,2 g

13,9 g

Teljes mennyiség

1912 kCal/

203,6 g

136,8 g

55,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz