Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400g darált hús
  • 125g rizs (lehet gyors rizs is, ezzel lerövidíthetjük a főzést)
  • 1 db tojás
  • 1 doboz (500g) passzírozott paradicsom vagy 1 liter paradicsomlé
  • 1-1,5 liter húsleves
  • 500g (kb. 5db) paprika
  • 1 babérlevél
  • 1 zellerzöld
  • 1 közepes fej vöröshagyma (kb. 100g)
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál (kb. 40g) liszt
  • őrölt bors
  • folyékony édesítőszer

A recept elkészítése:

Megfőzzük a rizst, majd összekeverjük a darált hússal és a tojással és sózzuk, borsozzuk. A paprikák tetejét levágjuk és óvatosan kiszedjük a magokat és az ereket belülről. A húslevest és a paradicsomlevet vagy a passzírozott paradicsomot (összesen 2 liternyi legyen) összeforraljuk, beletesszük a babérlevelet, a zellerzöldet és a hagymát egészben.A paprikákat megtöltjük a töltelékkel és a maradékból gombócokat formálunk. Először a töltött paprikákat, majd kb. 5 perc elteltével a gombócokat is beletesszük a paradicsomos lébe, és kb. fél órán keresztül főzzük közepes lángon. (Gyakran kell óvatosan megkeverni, nehogy odaégjen!)

A kész paprikákat és a gombócokat kivesszük egy tálra a paradicsomos léből. Az olajból és a lisztből rántást készítünk, lehúzzuk a tűzről és felöntjük 2 dl vízzel. Csomómentesen elkeverjük, és besűrítjük vele a paradicsomos levet. Kivesszük belőle a zellerlevelet, a hagymát és a babérlevelet, ízlés szerinti mennyiségű folyékony édesítőszert, ha kell, sót és borsot teszünk bele, elkeverjük, majd a paprikákat és a gombócokat visszatesszük a mártásba. Főtt burgonyával tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

35 g

Teljes mennyiség

Ne felejtsük a burgonya szénhidrát tartalmát hozzáadni!

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei