Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A recept hozzávalói (8 adag):

  • 4 db közepes méretű cukkini
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 90g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200g friss gomba
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál friss citrom leve
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A recept elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A cukkiniket hosszában vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát és az üres külső részét helyezzük egy kiolajozott jénai tálba. A cukkini húsát és a gombát daraboljuk fel. Egy nagyobb serpenyőben - ne túlságosan forróra - melegítsük fel az olajat. Pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az áttört fokhagymát és pároljuk további 2 percig. Keverjük hozzá a feldarabolt cukkinit és a gombát, és pároljuk tovább 5 percig. Ezután adjuk hozzá a koriandert, köményt borsot, petrezselymet és a citromlevet, és alaposan keverjük össze. Ezt a keveréket kanalazzuk bele a cukkinihéjakba, és az előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig vagy amíg a cukkini héja megpuhul.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

10,4 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz