Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A recept hozzávalói (8 adag):

  • 4 db közepes méretű cukkini
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 90g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200g friss gomba
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál friss citrom leve
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A recept elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A cukkiniket hosszában vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát és az üres külső részét helyezzük egy kiolajozott jénai tálba. A cukkini húsát és a gombát daraboljuk fel. Egy nagyobb serpenyőben - ne túlságosan forróra - melegítsük fel az olajat. Pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az áttört fokhagymát és pároljuk további 2 percig. Keverjük hozzá a feldarabolt cukkinit és a gombát, és pároljuk tovább 5 percig. Ezután adjuk hozzá a koriandert, köményt borsot, petrezselymet és a citromlevet, és alaposan keverjük össze. Ezt a keveréket kanalazzuk bele a cukkinihéjakba, és az előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig vagy amíg a cukkini héja megpuhul.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

10,4 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei