Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

A recept hozzávalói (8 adag):

  • 4 db közepes méretű cukkini
  • 1 evőkanál olíva olaj
  • 1 közepes méretű vöröshagyma (kb. 90g)
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 200g friss gomba
  • 1 teáskanál koriander
  • 1 kávéskanál őrölt kömény
  • 2 evőkanál friss citrom leve
  • 2 evőkanál friss, apróra vágott petrezselyem
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

A recept elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra.

A cukkiniket hosszában vágjuk félbe, kanalazzuk ki a húsát és az üres külső részét helyezzük egy kiolajozott jénai tálba. A cukkini húsát és a gombát daraboljuk fel. Egy nagyobb serpenyőben - ne túlságosan forróra - melegítsük fel az olajat. Pároljuk rajta üvegesre az apróra vágott vöröshagymát, adjuk hozzá az áttört fokhagymát és pároljuk további 2 percig. Keverjük hozzá a feldarabolt cukkinit és a gombát, és pároljuk tovább 5 percig. Ezután adjuk hozzá a koriandert, köményt borsot, petrezselymet és a citromlevet, és alaposan keverjük össze. Ezt a keveréket kanalazzuk bele a cukkinihéjakba, és az előmelegített sütőben süssük kb. 35 percig vagy amíg a cukkini héja megpuhul.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Szénhidrát

1 adag

10,4 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz