Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

töltött padlizsán

Igazi szezonális nyári étel, amelynek egyre több rajongója van.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 120 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 400 g sertéslapocka
  • 1 közepes fej vöröshagyma
  • 20 ml olaj
  • 2 db közepes méretű padlizsán
  • 1 db hámozott paradicsom konzerv
  • 100 g trappista sajt
  • só, bors, oregánó, bazsalikom

töltött padlizsán alap

 

A recept elkészítése:

 

A padlizsánokat megmossuk, kettévágjuk, megsózzuk és tepsire rakjuk. A töltelékhez a hagymát felaprítjuk, sóval, borssal ízesítjük, olajon megpároljuk. A darált húst is hozzáadjuk, kicsit lepirítjuk, majd felöntjük a paradicsommal, fűszerezzük oregánóval, bazsalikommal és puhára pároljuk. A kész paradicsomos húst a padlizsánokba töltjük, megszórjuk reszelt sajttal, előmelegített 200 fokos sütőben kb. 30-40 percig sütjük, míg a sajt megpirul.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

348 kCal/

11 g

30 g

20 g

Teljes mennyiség

1392 kCal/

44 g

120 g

80 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz