Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Tejfölösfokhagymáspulykamell

Kiadós fogás, amely ízre, összetételre és látványra is remek választás.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60-80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg pulykamell
  • 4 dkg liszt
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • 2 db tojás (M méretű)
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • Zeller zöld
  • konyhasó
  • 125 g előfőzött barna rizs
  • 40 dkg fagyasztott zöldség mix

 

A recept elkészítése:

 

A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk és lisztbe forgatva olíva olajban elősütjük. A megsült szeleteket hőálló tálba helyezzük. Összekeverjük a tejfölt a tojással, a zúzott fokhagymával, és az apróra vágott zeller zölddel. Ráöntjük a hús szeletekre és előmelegített sütőben készre sütjük. A vegyes körethez a rizst - az előírásnak megfelelő ideig - enyhén sós vízben megfőzzük, és leszűrjük. A vegyes zöldséget hőálló tálba tesszük, kb. fél dl vizet aláöntve ízlés szerint fűszerezzük, majd lefedve mikrohullámú sütőben kb. 10 percig pároljuk.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

528 kCal/

46,9 g

35,5 g

20,7 g

Teljes mennyiség

2112 kCal/

187,6 g

142 g

82,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei