Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

tavaszitarhonya

 

 
 

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 250 g (gépi) DIABESTAR diabetikus tarhonya
  • 5-6 db hónapos retek (v. sörretek)
  • 4-5 szál újhagyma
  • 3-4 csokor petrezselyem
  • 1 marék friss menta
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt fekete bors

A recept elkészítése:

A tarhonyát sós vízben puhára főzzük. Szerintem jobb íze lesz, ha a tarhonyát először kevés olívaolajon megpirítjuk, majd vízzel felöntve főzzük meg. Hideg vízzel leöblítjük, és kevés olajjal átkeverjük, hogy ne tapadjanak össze.
Miután a tarhonya kihűlt, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felkockázott retket, a friss zöldfűszereket, a citrom levét és az olívaolajat.
Alaposan összekeverjük, és ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

284,625 kCal/

27,8 g

19,3 g

10,64 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei