Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (3 Értékelés)

tavaszitarhonya

 

 
 

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 250 g (gépi) DIABESTAR diabetikus tarhonya
  • 5-6 db hónapos retek (v. sörretek)
  • 4-5 szál újhagyma
  • 3-4 csokor petrezselyem
  • 1 marék friss menta
  • 4 ek olívaolaj
  • 1 citrom leve
  • frissen őrölt fekete bors

A recept elkészítése:

A tarhonyát sós vízben puhára főzzük. Szerintem jobb íze lesz, ha a tarhonyát először kevés olívaolajon megpirítjuk, majd vízzel felöntve főzzük meg. Hideg vízzel leöblítjük, és kevés olajjal átkeverjük, hogy ne tapadjanak össze.
Miután a tarhonya kihűlt, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, a felkockázott retket, a friss zöldfűszereket, a citrom levét és az olívaolajat.
Alaposan összekeverjük, és ízlés szerint sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. Hűtőbe tesszük pár órára, hogy az ízek összeérjenek.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

284,625 kCal/

27,8 g

19,3 g

10,64 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz