Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Szójáslazac

A lazac az egyik legkönnyebben és sokoldalúbban felhasználható halfajta. Nagyon egészséges és szinte szálkamentes, elkészítése rendkívül változatos lehet, hiszen a lazacot párolhatjuk, süthetjük, gőzölhetjük, és főzhetjük is.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 45 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 800 g lazac filé
  • 1 dl szójaszósz
  • 20 ml fokhagymás chilis olaj
  • snidling
  • 100 g barna rizs
  • só, bors

A recept elkészítése:

A halat megmossuk, majd kockákra vágjuk. Egy tálba tesszük és a szójaszósszal és a snidlinggel együtt fél órát pácoljuk. Közben a barna rizst megfőzzük, sóval, borssal ízesítjük. Az olajat megmelegítjük egy serpenyőben, majd a lazackockákat kihalásszuk a pácból, beletesszük a serpenyőbe és pár perc alatt, egyszer megfordítva készre pároljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

574 kCal/

23,4 g

44,7 g

33,3 g

Teljes mennyiség

2296 kCal/

93,6 g

178,8 g

133,2 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei