Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel

    Zöldfűszeres sajtmártás barna rizzsel A barna rizs amellett, hogy a szervezet működése szempontjából hasznos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz, magas rosttartalmának köszönhetően az emésztési…

  • Fokhagymás tarja

    Fokhagymás tarja A tarja az állat nyakhúsa, amit a legjobb ízű húsrésznek tartanak. Egészben és szeletben is süthető, zsírtartalmának köszönhetően igazán ízletes…

  • Medvehagymás uborkasaláta

    Medvehagymás uborkasaláta A tavasz első hírnökei közé tartozik a medvehagyma, amely napjainkban újra virágkorát éli. Számos egészségre gyakorolt jótékony hatása mellett kiváló…

  • Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával

    Gombás kacsamájjal töltött pulykamell pirított burgonyával Mindenképpen érdemes elkészítenünk ezt a fogást, mert bár egy kicsit időigényes, megéri a ráfordított energiát! Kiváló vendégváró étel, amelynek gasztronómiai…

  • Zöldborsóleves galuskával

    Zöldborsóleves galuskával Ha elérkezik a friss zöldborsó szezonja, ezt a levest muszáj elkészíteni!

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Szecsuáni csirke

A különlegesen egyedi, mással össze nem hasonlítható kínai konyha egyik elmaradhatatlan alapanyaga az üvegtészta. A tészta a mungó bab nagyon finomra őrölt lisztjéből, valamint vízből készül. A mungó bab lisztje azért különleges, mert kiemelkedően magas fehérje tartalmánál és alacsony zsír és szénhidrát tartalmánál fogva sokkalta értékesebb tápanyag, mint a búzaliszt. Mindez szecsuáni módra elkészített csirkével, felséges fogás.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 30-40 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 10 dkg sárgarépa
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál keményítő
  • 1,5 evőkanál olaj
  • chili paprika
  • konyhasó
  • őrölt bors
  • 20 dkg üvegtészta

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet vágjuk tetszés szerint vékony csíkokra, vagy kockára. Felhevített olajon, nagy lángon a csirkemell csíkokat kezdjük sütni, ízesítjük sóval, őrölt borssal, chili paprikával, és pirítsuk addig, míg a hús rózsaszínű kezd lenni. Adjuk hozzá a nagyobb kockára vágott vöröshagymát, és a vékony karikára vágott sárgarépát (adhatunk hozzá tetszés szerint csíkokra vágott bambusz rügyet is), és pirítsuk együtt 3-4 percig. Sűrítsük be vízzel higított keményítővel és adjuk hozzá a ketchupot. Forraljuk össze, és tálaljuk az elkészült csirkemellet enyhén sós vízben kifőzött üvegtésztával.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

344 kCal/

45 g

27,8 g

4,8 g

Teljes mennyiség

1376 kCal/

180 g

111,2 g

19,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz