Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (2 Értékelés)

szarvacska

Ez egy "stahljuditos" recept diétás változata, bár így is szénhidrátban gazdag, ám nagyon finom és rendkívül gyorsan elkészíthető!

 
 

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 500g DIABESTAR szarvacska tészta
  • 300g padlizsán
  • 300g cukkini
  • 200g édeskömény megfelezve a torzsa nélkül
  • 100g lilahagyma vékony karikákra vágva
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál olíva olaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1,5dl tejszín
  • nagy csokor petrezselyem apróra vágva
  • 5 dkg parmezán sajt (reszelt, ízlés szerint)

A recept elkészítése:

A padlizsánt vékonyan felkarikázzuk, a cukkinit uborka reszelőn lereszeljük.
A zöldségszeleteket az egészben hagyott fokhagymagerezdekkel beleszórjuk egy nagy tálba, összekeverjük 4 evőkanál olíva olajjal, sóval és frissen őrölt borssal.
A zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsin szétterítjük úgy, hogy ne fedjék egymást, majd 200 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.
Amíg a zöldségek sülnek, lobogva forró, enyhén sós vízben kifőzzük a tésztát.
A sült zöldségeket beletesszük egy nagy serpenyőbe, hozzáadjuk a tejszínt és a petrezselymet. Egy-két rottyanás után belekeverjük a kifőtt tésztát.
Reszelt parmezánnal megszórva tálaljuk.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

500,25 kCal/

49,35 g

30,7 g

20 g

Teljes mennyiség

 

 

 

 

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz