Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel

    Zöldséges kuszkusz, fűszeres csirkemellel A berber eredetű kuszkusz jelentése:”jól megsodort” –, ami az elkészítés mikéntjére utal. Durumbúza–darából, kézzel készül. Egészen picike golyócskákat sodornak, amelyek…

  • Karfiolleves

    Karfiolleves A karfiol hófehér rózsái kiváló tápanyagforrásként szolgálnak az energiaszegény étrendek kialakításánál, mivel a növény energiatartalma csekély. Emellett azonban számos jótékony…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

sült zöldségesbatyu sertésraguvalkicsi

A gyakorlattal rendelkezőknek ajánljuk elsősorban ezt az ízében és látványában is különleges fogást, amely egy kicsit munkás, de az eredményt kóstolva mindenképpen megéri a befektetett energiát és időt! Próbálja meg bátran!

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400 g sertés lapocka
  • 40 g mézpótló
  • 300 g vegyes zöldség
  • 140 g teljes kiőrlésű réteslap
  • 1 db tojás
  • olaj
  • szezámmag
  • só, bors, gyömbér

sült zöldségesbatyu sertésraguval alapkicsi

A recept elkészítése:

A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ráreszelünk egy kb. 1x1 cm-es gyömbér darabot, sózzuk, borsozzuk. Olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mézpótlót és puhára pároljuk. Elfőzzük a levét, hozzászórunk egy evőkanál szezámmagot és lepirítjuk. A batyukhoz a zöldséget betesszük 5 percre a mikrohullámú sütőbe, magas fokozatra, utána pedig egy serpenyőben, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. A lapokat megkenjük olajjal, megtöltjük a sült zöldséggel, háromszögbe hajtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

406 kCal/

38,6 g

27 g

17 g

Teljes mennyiség

2024 kCal/

154,4 g

108 g

68 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz