Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

sült zöldségesbatyu sertésraguvalkicsi

A gyakorlattal rendelkezőknek ajánljuk elsősorban ezt az ízében és látványában is különleges fogást, amely egy kicsit munkás, de az eredményt kóstolva mindenképpen megéri a befektetett energiát és időt! Próbálja meg bátran!

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 400 g sertés lapocka
  • 40 g mézpótló
  • 300 g vegyes zöldség
  • 140 g teljes kiőrlésű réteslap
  • 1 db tojás
  • olaj
  • szezámmag
  • só, bors, gyömbér

sült zöldségesbatyu sertésraguval alapkicsi

A recept elkészítése:

A húst megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. Ráreszelünk egy kb. 1x1 cm-es gyömbér darabot, sózzuk, borsozzuk. Olajon megpirítjuk, majd felöntjük vízzel, hozzáadjuk a mézpótlót és puhára pároljuk. Elfőzzük a levét, hozzászórunk egy evőkanál szezámmagot és lepirítjuk. A batyukhoz a zöldséget betesszük 5 percre a mikrohullámú sütőbe, magas fokozatra, utána pedig egy serpenyőben, sóval, borssal ízesítve megpirítjuk. A lapokat megkenjük olajjal, megtöltjük a sült zöldséggel, háromszögbe hajtjuk, a tetejét megkenjük tojással és megszórjuk szezámmaggal. 180 fokos előmelegített sütőben 10 perc alatt megsütjük.

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

406 kCal/

38,6 g

27 g

17 g

Teljes mennyiség

2024 kCal/

154,4 g

108 g

68 g

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei