Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (6 Értékelés)

Stefánia belga hercegnő az 1800-as évek végén a trónról és vagyonáról is lemondott azért, hogy feleségül mehessen gróf Lónyay Elemérhez és Magyarországra költözött. Számos új ételvariációval gazdagította a magyar konyhát, amelynek lényege a tojással való töltés volt. Így született meg a mára már klasszikussá vált Stefánia vagdalt is, amelyet salátával, bármilyen körettel de akár önmagában, ünnepi alkalmakkor vagy bármely hétköznapon, hidegen vagy melegen is fogyaszthatunk.

A recept hozzávalói (4 adag):

  • 60g darálthús
  • 2db zsemle
  • 2db tojás
  • 4db keménytojás
  • közepes fej vöröshagyma
  • kávéskanál őrölt bors
  • só ízlés szerint
  • kevés olaj
  • 1 csapott evőkanál pirospaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csomag zöldpetrezselyem
  • 3 evőkanál (kb. 6dkg) zsemlemorzsa

A recept elkészítése:

A zsemléket beáztatjuk, hogy megpuhuljanak, aztán jó alaposan kinyomjuk, belőle a vizet. A húst, az áztatott zsemlét, 2 egész tojást, az apróra vágott és megdinsztelt hagymát a keverőtálba tesszük, s kézzel az egészet alaposan összegyúrjuk. Legalább 5-8 percig kevergessük kezünkkel, hogy minél homogénebb legyen, miközben hozzáadjuk a kevéske sót, 2 evőkanál zsemlemorzsát, a borsot és az apróra vágott zöldpetrezselymet. A tepsit vagy tűzálló tálat kikenjük zsiradékkal, s a keveréket rúd formában elterítjük , rárakjuk a főtt tojásokat (a végüket levágjuk, hogy szorosan illeszkedjenek egymáshoz), aztán beborítjuk a húskeverék másik felével, Szépen megformázzuk enyhén nedves tenyérrel, a tetejét megkenjük tojás sárgával, és a maradék zsemlemorzsával megszórjuk. Lefedve, 180 fokon kb. 60 percig, majd a fedőt levéve, a tetejét kb. 15 perc alatt aranybarnára sütjük.

1 adag tápanyagtartalma: 1090kJ (261kcal), fehérje: 16,8g, szénhidrát: 15,1g, zsír: 14,6g

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

261 kCal/1090 kJ

15,1 g

16,8 g

14,6 g

Teljes mennyiség

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Hozzászólások   

+1 # Kriszti 2014-12-14 12:45
Gondolom, 600 g hús kell bele, nem 60 g. :)
Válasz | Válasz idézettel | Idézet

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei