Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Sonkás sajtos makaróni

2000 év telt el azóta, hogy Ciceró és Horatius erejét és tudását bevetve beszélte rá az embereket a lagana fogyasztására. A siker nem maradt el, hiszen ma már hozzávetőleg 350 fajta tészta számolható össze, az alábbi csoportokra bontva: hosszú tészta, metélt tészta, rövid tészta, apró tészta, különleges tészta és töltött tészta. S ha valaki elmegy Olaszországba, ha mást nem is, egy tésztaételt mindenképp meg fog kóstolni. Annak ellenére, hogy a titok már nem titok, mert főzőtanfolyamokon, magánemberektől séfeken át mindenkitől meg lehet tanulni a pasta elkészítését és tökéletes főzési módját, a siker töretlen.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40 -50 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 1 teáskanál olaj
  • 25 dkg makaróni (durum)
  • 20 dkg sárgarépa
  • 20 dkg gépsonka ( vagy sovány enyhén füstölt sonka)
  • 2 dl tejföl
  • 2 db tojás
  • 1 evőkanál olaj
  • 8 dkg reszelt trappista sajt
  • Őrölt fehér bors
  • 1 csipetnyi őrölt szerecsendió
  • tengeri só

 

A recept elkészítése:

 

Enyhén sós vizet forralunk, hozzáadjuk az olajat, és beletesszük a makarónit, és amint hajlítható lesz, belemerítjük. Míg újra felforr, néhányszor megkeverjük, és kb. 10 percig lassú tűzön főzzük, majd leszűrjük. A megtisztított sárgarépát kockára vágjuk, és enyhén sós vízben ressre főzzük, a sonkát hasonló kockákra vágjuk. A tejfölt a tojásokkal kikeverjük egy tálban, ízesítsük sóval, őrölt borssal és a szerecsendióval. Beletesszük a tésztát, a gépsonkát és a leszűrt sárgarépát, és összekeverjük, majd egy evőkanál olajjal megkent hőálló tálba helyezzük. A tetejét megszórjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, míg sajt ráolvad.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

543 kCal/

52,3 g

28,7 g

25,9 g

Teljes mennyiség

2172 kCal/

209,2 g

114,8 g

129,5 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei