Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Sertéspörkölt hajdinával

Hagyományos étel különleges hajdina körettel. Ez utóbbi reneszánszát éli, és nem véletlenül, hiszen rendkívül sokoldalú és egészséges alapanyag. Szénhidráttartalma lassan szívódik fel, így nem terheli meg a hasnyálmirigyet, magas rost-és ásványi anyag tartalma miatt rendkívül jótékonyan hat a szervezetre.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 90 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg sertéscomb (színhús)
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál lecsó
  • 1 x 100 g előfőzött hajdina
  • konyhasó
  • fűszerpaprika
  • őrölt bors

 

A recept elkészítése:

 

A sovány sertéshúst kockára vágjuk. A felhevített olajon átfuttatjuk az apróra vágott vöröshagymát, tűzről levéve beletesszük a fűszerpaprikát, átforgatjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott húst. Tűzre visszatéve összepirítjuk, ízesítjük sóval, borssal, majd kevés vízzel felengedve, többször zsírjára pirítva pároljuk, míg a hús megpuhul. Mikor a hús majdnem megpuhult, enyhén sós vízben megfőzzük a hajdinát. Tálalhatjuk a pörköltet ízlés szerint főtt burgonyával (cukorbetegeknek, fogyni vágyóknak 20 dkg/fő), párolt rizzsel vagy durum tésztával (5-5 dkg/fő).

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

340 kCal/

37,4 g

25,5 g

8,9 g

Teljes mennyiség

1360 kCal/

149,6 g

102 g

35,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei