Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Rántotthalfilé

A halfogyasztás egészséges, azonban sajnos kevés alkalommal kerül a magyarok asztalára. Nyáron igazán jól esik egy könnyű salátával, hiszen laktató, jól emészthető és nagyon finom fogás állítható össze. Érdemes minél gyakrabban elkészíteni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 60 dkg tengeri hal filé
  • 8 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • legalább 3 dl olaj
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A halat felengedjük, papírtörlővel a nedvességet felitatjuk, majd a szeleteket gyengén lesózzuk. Egy órát hűtőben állni hagyjuk, majd bepanírozzuk a lisztbe, kissé felvert tojásokba és zsemlemorzsába mártva, és bő forró olajban kisütjük. Fogyasztható salátával, párolt zöldségekkel, vagy az étkezésre fogyasztható szénhidrát mennyiségétől függően különböző módon elkészített burgonyával.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

389-434 kCal/

22,6 g

34,6 g

18,2-23,2 g

Teljes mennyiség

1556 - 1736 kCal/

90,4 g

138,4 g

72,8 - 92,8 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei