Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Rántott csirkecomb

Bár a cukorbeteg diétába nem igazán fér bele minden hétvégén, azért időnként megengedhető egy klasszikus szelet rántott hús. A közhiedelemmel ellentétben a bécsi szelet nem az osztrák fővárosról kapta a nevét. Mi több, még csak nem is „echte” osztrák étel. A bécsi szelet nevének eredetére két magyarázat van. Az egyik szerint az 1848-ban a Felső-olaszországi lázadás leverésére vezényelt Radetzky marsallnak – akinek lánya Radetzky Friderika a pósteleki kastély urához, Wenckheim Károlyhoz ment férjhez – ízlett az ottani rántott borjúszelet, s receptjét elküldte a császári udvarba.

A másik változat szerint a bécsi szelet bizánci eredetű. E szerint az arab szakácsok konstantinápolyi szakácsoktól lesték el a panírozott hússzeletek készítésének titkát, s vitték magukkal az ibériai félszigetre, ahol „andalúziai módra készült rántott húsként” lett népszerű. Innen V. Károly spanyol zsoldosai útján jutott el a recept olaszföldre, majd onnan a már említett módon Bécsbe.

Mehr Infos: http://elet-becsben.webnode.com/news/becsi-szelet-eredete/

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db csirke felsőcomb, filézve (kb. 10 dkg/db)
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • konyhasó
  • 6 evőkanál olaj (a sütéshez legalább 3 dl olajra van szükség)

 

A recept elkészítése:

 

A filézett csirkehúst lesózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd bepanírozzuk a lisztbe, kissé felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva (a receptben az a liszt, morzsa és olaj mennyiség van jelezve, amit a hús a panírozás során „felvesz”). Bő forró olajban kisütjük. Nagyobb szelet húsnak a panír szénhidráttartalma is nagyobb lesz!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

392 kCal/

22,3 g

25,4 g

21,8 g

Teljes mennyiség

1592 kCal/

89,2 g

101,6 g

87,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz