Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (1 Értékelés)

Rántott csirkecomb

Bár a cukorbeteg diétába nem igazán fér bele minden hétvégén, azért időnként megengedhető egy klasszikus szelet rántott hús. A közhiedelemmel ellentétben a bécsi szelet nem az osztrák fővárosról kapta a nevét. Mi több, még csak nem is „echte” osztrák étel. A bécsi szelet nevének eredetére két magyarázat van. Az egyik szerint az 1848-ban a Felső-olaszországi lázadás leverésére vezényelt Radetzky marsallnak – akinek lánya Radetzky Friderika a pósteleki kastély urához, Wenckheim Károlyhoz ment férjhez – ízlett az ottani rántott borjúszelet, s receptjét elküldte a császári udvarba.

A másik változat szerint a bécsi szelet bizánci eredetű. E szerint az arab szakácsok konstantinápolyi szakácsoktól lesték el a panírozott hússzeletek készítésének titkát, s vitték magukkal az ibériai félszigetre, ahol „andalúziai módra készült rántott húsként” lett népszerű. Innen V. Károly spanyol zsoldosai útján jutott el a recept olaszföldre, majd onnan a már említett módon Bécsbe.

Mehr Infos: http://elet-becsben.webnode.com/news/becsi-szelet-eredete/

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25-30 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db csirke felsőcomb, filézve (kb. 10 dkg/db)
  • 5 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 6 dkg zsemlemorzsa
  • konyhasó
  • 6 evőkanál olaj (a sütéshez legalább 3 dl olajra van szükség)

 

A recept elkészítése:

 

A filézett csirkehúst lesózzuk. Kicsit állni hagyjuk, majd bepanírozzuk a lisztbe, kissé felvert tojásba és zsemlemorzsába mártva (a receptben az a liszt, morzsa és olaj mennyiség van jelezve, amit a hús a panírozás során „felvesz”). Bő forró olajban kisütjük. Nagyobb szelet húsnak a panír szénhidráttartalma is nagyobb lesz!

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

392 kCal/

22,3 g

25,4 g

21,8 g

Teljes mennyiség

1592 kCal/

89,2 g

101,6 g

87,2 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei