Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Rakott zöldbab

Tipikusan nyári étel, amely könnyen emészthető, nem terheli meg a szervezetet még hőségben sem és friss zöldbabból elkészítve igazán mennyei!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 50-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg pulykacomb filé darálva
  • 8 dkg rizs
  • 1,2 kg zöldbab
  • 10 dkg vöröshagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 2 dl tejföl 12 %-os
  • őrölt bors
  • konyhasó
  • fűszerpaprika

 

A recept elkészítése:

 

Felhevített olajon átfuttatjuk a finomra vágott vöröshagymát. Beletesszük a darált húst, ízesítjük sóval, borssal, fűszerpaprikával, és összepirítjuk. Majd kevés vízzel felöntjük, fedő alatt megpároljuk. Előfőzzük a rizst, közben a zöldbabot ressre főzzük. A tepsit vagy hőálló tálat olajjal kikenjük, aljára terítjük a fele zöldbabot, ráterítjük a darált hússal összekevert, előfőzött rizst, majd a tetejére újra zöldséget rétegezünk. Tetejét meglocsoljuk a tejföllel, előmelegített sütőben addig sütjük, míg a teteje kicsit megpirul

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

468 kCal/

41,6 g

28,5 g

17,6 g

Teljes mennyiség

1872 kCal/

166,4 g

114 g

70,4 g

 

 

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei