Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Rácos fűszeres tarja

Nagyon szaftos, ízletes hús, amit akár grillezve, akár a sütőben is elkészíthetünk.Klasszikus köretek is illenek hozzá, de bármilyen saláta remek kísérője lehet.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60-80 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg ( 4 szelet) sovány tarja
  • 15 dkg (4 vékony szelet, bevagdalt) szalonna
  • 20 dkg vöröshagyma
  • 20 dkg paradicsom
  • 1 darab zöldpaprika
  • 2 gerezd fokhagyma
  • grill fűszerkeverék
  • majoránna
  • őrölt kömény

 

A recept elkészítése:

 

A hússzeleteket szórjuk meg a fűszerekkel (használhatunk ízlés szerint egyéb fűszereket is), és kicsit hagyjuk összeérni. Hőálló méretes tepsibe rétegezzük úgy a húsokat, hogy kicsit egymást fedjék. A húsok közé helyezzük be a bevagdalt szalonnákat, és a karikára vágott vöröshagymát, paradicsomot és zöldpaprikát. Ízesítsük vékony szeletekre vágott fokhagymával is. Ízlés szerint szórhatunk még rá grill fűszert, hogy a zöldségekre is kerüljön. Alufóliával lefedve sütőben pároljuk meg, majd amikor már a hús megpuhult, a fóliát eltávolítva süssük addig, amíg a hús megpirul. Kerti partihoz a húsokat előző nap pácoljuk be a fűszerekkel, a zöldségekkel rétegezve. A hússzeleteket fóliázzuk be úgy, hogy a hús egyik oldalára kerüljenek a zöldségek, másik oldalára a szalonna. Amikor a hús megpuhult, a fóliából a húst kiszedve a parázson süssük pirosra. A fóliában levő zöldségeket és a szalonnát tegyük kistányérban, és ehhez tálaljuk a megsütött húst. Tálalható tetszés szerinti körettel is, de sokkal ízletesebb salátával, szükség szerint kenyérrel. Akinek fogynia szükséges a húst salátával fogyassza, pecsenyelé és szalonna nélkül.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

490 kCal/

6,5 g

22 g

39,6 g

Teljes mennyiség

1960 kCal/

26 g

88 g

158,4 g

 

 

Mentés

Mentés

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz