Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Pulykavagdalt

A restiben, étkezdékben, a nagymama konyhájában és a kilencvenes évek zsúrjain ott figyelt és figyel a fasírtgombóc. Mert a massza - és a kész termék is - előre elkészíthető, laktató, szeretjük, nem tudunk, de nem is akarunk tőle megszabadulni.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg pulykamell
  • 1 db zsemle
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 1 db tojás (M méretű)
  • 1 dl tej (1,5 %-os)
  • 4 dkg liszt
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt fehérbors
  • tengeri só
  • ½ csomag petrezselyem zöld

 

A recept elkészítése:

 

A pulykamellet ledaráljuk. A zsemlét felaprítva beáztatjuk a tejbe. A vöröshagymát és a petrezselyem zöldet egészen apróra összevágjuk. A húst ízesítjük sóval, borssal, összedolgozzuk a tejben áztatott zsemlével, vöröshagymával, tojással és a petrezselyem zölddel. Négy ovális pogácsát készítünk belőle, és lisztbe forgatjuk. Olajjal megkent hőálló tálba tesszük, és előmelegített sütőben megsütjük. Készíthető darált pulykacombból is.
Süthető bő zsiradékban is, de akkor kb. 100-150 kcal-val több lesz az energia tartalma.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

238 kCal/

17,3 g

29,4 g

5 g

Teljes mennyiség

952 kCal/

69,2 g

117,6 g

20 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei