Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

pestos tészta

Az olasz konyha egyik legnagyobb klasszikusa a pesto. Ez a hagyományosan mozsárban készülő szósz rendkívül sokoldalúan felhasználható és igen változatos alapanyagokból elkészíthető, legyen szó zöldfűszerekről, különböző zöldségekről vagy olajos magvakról. A legtöbbször tésztával fogyasztjuk, de kiválóan ízesíthetünk vele leveseket, kelt tésztákat, halakat és húsokat is.A pesto története az ókori Rómából ered, és talán a legnépszerűbb a genovai pestó. Hivatalosan csak az a pesto nevezhető genovainak, amely kizárólag Ligúria területén termesztett genovai bazsalikomból, olasz fokhagymából, fenyőmagból, sóból, extra szűz olívaolajból, parmezán és pecorino sajtból készül, ugyanis a ligúr kereskedők és vendéglátók létrehoztak egy konzorciumot, az eredeti receptet oltalom alá helyeztették és az alapanyagok származási helyét földrajzilag behatárolták. A pestos tészta villámgyorsan elkészíthető, és bár receptünkben kész pestoval dolgozunk, a saját készítésű sem igényel sokkal több időt.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 25 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

pestos tészta alap

 

A recept elkészítése:

 

A tésztát megfőzzük. A fenyőmagot egy serpenyőben megpirítjuk, de vigyázzunk, mert hirtelen hamar odaéghet. Ehhez adjuk a paradicsomos pestot, majd a kifőtt és leszűrt tésztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk, ha van friss bazsalikomlevelünk, azt is vághatunk a pestoba.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

496 kCal/

46,4 g

33,7 g

21 g

Teljes mennyiség

1984 kCal/

185,6 g

134,8 g

84 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz