Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Párolt csirkemellvegyeskörettel

Kímélő fogás, amely rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1/2 csomag petrezselyem zöld
  • 2 dkg margarin
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet négy szeletbe feldaraboljuk, gyengén megsózzuk, ízlés szerinti fűszerrel – petrezselyem, de lehetnek különféle fűszerkeverékek is - ízesítjük. A felolvasztott margarinon, nagy lángon megpirítjuk a csirkemell darabok mindkét oldalát,míg ki nem fehéredik a hús. Kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, ha megpuhult, zsírjára pirítjuk. A megtisztított zöldségeket ízlés szerint daraboljuk, és külön-külön - a brokkolit és a sárgarépát lehetőleg ressre hagyva- megfőzzük. Tálaláskor ízlésesen elrendezzük, petrezselyem zölddel díszítjük. Ha nem testtömeg csökkentő étrendhez tálaljuk fel, a pecsenyelével meglocsolhatjuk a hússzeleteket, grillfűszerrel készült csirkehúshoz tálalhatunk petrezselymes burgonyát is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

332 kCal/

37 g

32 g

5,1 g

Teljes mennyiség

1328 kCal/

148 g

128 g

20,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei