Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Párolt csirkemellvegyeskörettel

Kímélő fogás, amely rendkívül egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Nehézségi fok: könnyű

 

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 40 dkg csirkemell filé
  • 1/2 csomag petrezselyem zöld
  • 2 dkg margarin
  • 60 dkg burgonya
  • 40 dkg brokkoli
  • 20 dkg sárgarépa
  • konyhasó

 

A recept elkészítése:

 

A csirkemellet négy szeletbe feldaraboljuk, gyengén megsózzuk, ízlés szerinti fűszerrel – petrezselyem, de lehetnek különféle fűszerkeverékek is - ízesítjük. A felolvasztott margarinon, nagy lángon megpirítjuk a csirkemell darabok mindkét oldalát,míg ki nem fehéredik a hús. Kevés forró vizet öntünk rá, és fedő alatt, kis lángon puhára pároljuk, ha megpuhult, zsírjára pirítjuk. A megtisztított zöldségeket ízlés szerint daraboljuk, és külön-külön - a brokkolit és a sárgarépát lehetőleg ressre hagyva- megfőzzük. Tálaláskor ízlésesen elrendezzük, petrezselyem zölddel díszítjük. Ha nem testtömeg csökkentő étrendhez tálaljuk fel, a pecsenyelével meglocsolhatjuk a hússzeleteket, grillfűszerrel készült csirkehúshoz tálalhatunk petrezselymes burgonyát is.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

332 kCal/

37 g

32 g

5,1 g

Teljes mennyiség

1328 kCal/

148 g

128 g

20,4 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz