Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

  • Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával

    Kacsacomb párolt káposztával, ésfőtt burgonyával A magyarok többsége csak étteremben fogyaszt kacsahúst, pedig otthon is egyszerűen és könnyen elkészíthető, ráadásul a kacsa húsa a legegészségesebbek…

  • Vargányás gombaleves

    Vargányás gombaleves Az ízletes vargánya feszes-ruganyos húsú és kellemes, kifejezetten nemes és finom ízű erdei gomba, ennek köszönheti másik nevét: úri gombának…

  • Mustáros marhasült, sült burgonyával

    Mustáros marhasült, sült burgonyával Ez a mennyiség önmagában 51g szénhidrátot tartalmaz, tehát nem lehet levest vagy desszertet párosítani hozzá. Azért érdemes megjegyezni, hogy nagyon…

  • Meggyes-gesztenyés palacsinta

    Meggyes-gesztenyés palacsinta Különleges ízpárosítás a mindenki által imádott palacsintán belül.

  • Nyírségi gombócleves

    Nyírségi gombócleves „Azt esszük, ami termett, nem igen válogatunk benne.” Tán ez a mondat fejezi ki a nyírségi emberek táplálkozását leginkább: burgonya,…

  • A zöld tea 10 bizonyított jótékony hatása

    Antioxidánst és különféle tápanyagokat tartalmaz, amelyek pozitívan befolyásolják a szervezet működését. A következőkben megnézzük a zöld tea 10 legkiválóbb hatását,…

  • Zsírok

    A zsírok cukorbetegek számára különösen veszélyes tápanyagok. Szigorúan figyelni kell a mennyiségükre, ugyanis ha túl sokat fogyasztunk belőlük és nem…

  • Fehérjék

    A cukorbetegek étrendjében a fehérjék fogyasztásának csak a szövődményként fellépő vesebetegség szabhat határt, de úgy mint semmi mást az életben,…

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

Párizsiszeletpároltzöldségekkel

A frissensült húsok között igen népszerű a párizsi szelet. Ez a fajta bundázás azt jelenti, hogy a húst először lisztbe, majd tojásba, majd ismét lisztbe forgatjuk, teljesen kihagyva a zsemlemorzsát a panírozás folyamatából. A liszt miatti bőséges szénhidráttartalmat a gazdag zöldségköret kompenzálja.

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 40-60 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 szelet (40 dkg) karaj
  • 1 tojás
  • 8 dkg liszt
  • olaj
  • 60 dkg sárgarépa
  • 50 dkg brokkoli
  • 40 dkg gomba
  • 20 dkg kelbimbó
  • konyhasó
  • őrölt bors

 

A recept elkészítése:

 

A karaj szeleteket enyhén megsózzuk. A tojást pici sóval egy tálba felverjük, majd a lesózott hússzeleteket lisztbe, tojásba, majd újra lisztbe mártva, bő zsiradékban kisütjük. A kisült szeleteket melegen tartjuk. A megtisztított gombát kevés olajon, sóval és borssal ízesítve megpároljuk. A többi zöldséget – ha fagyasztottat használunk – mikró hullámos sütőben, jénai edényben, fűszerekkel megszórva kevés vízzel kb. 10 percig pároljuk. Ha friss zöldségeket használunk, a sárgarépát is párolhatjuk, a brokkolit és a kelbimbót pedig ízesített vízben ressre főzzük.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

632 kCal/

34,6 g

28,9 g

34,4 g

Teljes mennyiség

2528 kCal/

138,4 g

115,6 g

137,6 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei

cukorbetegwebaruhaz