Diab-Pont Konyha

nálunk minden a cukorbetegekről szól

Szakácskönyvünk újdonságaiból:

1 1 1 1 1 (0 Értékelés)

pisztráng

Kihagyhatatlan igazi nyári étel, amit bárki könnyedén el tud készíteni!

Nehézségi fok: könnyű

Időszükséglet: 70 perc

A recept hozzávalói (4 adag):

 

  • 4 db pisztráng
  • 800 g burgonya
  • 40 ml olaj
  • 20 g vaj
  • 40 g szeletelt mandula
  • só, bors, rozmaring

pisztránghv

 

A recept elkészítése:

 

A halat megmossuk, a pikkelyeket lekaparjuk, sózzuk, borsozzuk, megkenjük az olajjal. A burgonyát kettévágjuk, az egyik félre teszünk egy rozmaring ágat és egy darabka vajat, majd rátesszük a másik fél burgonyát is és alufóliába csomagoljuk. Ha van rá lehetőségünk, hogy igazi kerti grillt használjunk, akkor a becsomagolt burgonyákat egy órával a hal előtt tegyük a parázsra. Sütés közben egyszer érdemes megfordítani, hogy ne égjen meg nagyon az egyik fele a krumplinak. A halaknak elég oldalanként 5-10 perc, így azt csak a végén tegyük fel a rácsra, előtte pedig szórjuk meg a szeletelt mandulával. Ez a fogás 200 fokos előmelegített sütőben is elkészíthető, azonos idő alatt, csak sajnos akkor elmarad a kellemes füstös íz.

 

A recept tápanyagtartalma:

A feltüntett tápanyag adatok tájékoztató jellegűek és csak az összetevők pontos mérése és a recept változatlan formában történő elkészítése esetén érvényesek. Bármilyen módosítás esetén újra kell számolni!

 

Energia

Szénhidrát

Fehérje

Zsír

1 adag

464 kCal/

45 g

39 g

15 g

Teljes mennyiség

1856 kCal/

180 g

156 g

60 g

 

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

A hét menüje

Minden héten új menü, részletes leírással, tápanyag számítással és bevásárlólistával. Szerdán küldjük, hogy a hétvégi bevásárlásból nehogy kimaradjon valami!

FELIRATKOZOM

A kategória recepjtei